Skeleti dinosaurusa u Beogradu

Izložba "Dinosaurusi Argentine - džinovi Patagonije" u organizaciji Prirodnjačkog muzeja biće postavljena u junu u holu beogradskog hotela "Kontinental" .

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2009.

18:01

Default images

Na izložbi će biti predstavljeno 20 vrsta dinosaurusa, sa oko 40 eksponata skeleta i delova skeleta dinosaurusa, njihovih jaja, gnezda, kao i replika nađenih otisaka stopa. Direktor Prirodnjačkog muzeja Slavko Spasić očekuje da će najveću pažnju izazvati celi skeleti 10 dinosaurusa, od kojih najduži imaju 14 i 17 metara.

“Od velikog broja eksponata, ono što će klince interesovati biće ogromni skeleti. Biće sedam kompletnih skeleta dinosaurusa, pa ću izdvojiti dva - jedan 17 metara dug, a drugi oko 14 metara, a oboma je visina 5-6 metara. Znači jedno veliko strahopoštovanje prema njima”, kaže Spasić.

U toku trajanja izložbe biće organizovane projekcije autentičnih filmova o iskopavanjima i istraživanjima dinosaurusa, a pripremljeni su i kvizovi, igraonice i drugi sadržaji za najmlađe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: