Sve više polisa životnog osiguranja

Sve više građana u Srbiji odlučuje se da kupi polisu životnog osiguranja.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2008.

16:23

Default images

Razlog za to je povećana kreditna aktivnost banaka, koje za odobrenje stambenih kredita umesto hipoteke kao garanciju traže da klijent bude životno osiguran. Životno osiguranje, međutim, nije jednostavno kupiti, jer osiguravajuća društva uključuju mnoge rizike pre nego što se odluče da nekome osiguraju život.

Polisa životnog osiguranja je investicija kojom čovek finansijski obezbeđuje budućnost svoje porodice ukoliko mu se nešto desi.

U Srbiji samo 2,5 odsto stanovnika ima životno osiguranje.

Prosečno izdvajanje za ovu vrstu osiguranja u Srbiji iznosi osam evra po stanovniku godišnje, dok građani u Hrvatskoj izdvajaju 51 evro, a u Austriji čak 200 evra.

Prema izveštaju Narodne banke, životno osiguranje beleži blagi rast, a kako kažu stručnjaci, ima velikog potencijala jer se, po pravilu, razvija sa standardom građana.

Opširnije o ovoj temi čitajte u rubrici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: