Akcija spasavanja imigranata

Italijanska mornarica pokrenula je akciju spasavanja 120 ilegalnih imigranata koji se nalaze na brodu u vodama pod kontrolom Libije.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2008.

19:19

Default images

U akciju spasavanja biće uključen jedan ili više brodova koji se već nalaze na tom području, izjavio je potparol italijanske mornarice. Ranije danas, zvaničnici iz Visokog komesarijata UN za izbeglice obavestili su Libiju, Maltu i Italiju da ilegalni imigranti plutaju na otvorenom moru, pošto je čovek sa broda putem satelitskog telefona uputio poziv za pomoć.

Šef kancelarijee UNHCR-a na Malti Nel Felzon je rekla da se među ljudima na brodu nalazi 25 žena i šestoro dece.

Portparol UNHCR-a u Italiji Laura Boldrini pozvala je italijanske vlasti da intervenišu kako bi pomogle ilegalnim imigrantima.

"Kada su ti ljudi čuli da je Libija pozvana da interveniše (u akciji spasavanja), izbila je panika na brodu i postojao je rizik da se brod prevrne", kazala je Boldrini.

Ona je rekla da Libija nije pokazala interesovanje da odgovori na pozive za pomoć i navela da bi bilo bolje da Italija interveniše.

Svake godine, na hiljade ilegalnih imigranata koriste Libiju kao početnu tačku u nastojanjima da stignu do Evrope, prelazeći Sredozemno more.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: