Vekarić o izjavama radikala

Tri svedoka pozvana su da u prostorijama Tužilaštva za ratne zločine Srbije daju iskaz povodom suđenja Vojislavu Šešelju.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2007.

17:42

Default images

Portparol Tužilaštva za ratne zločine, Bruno Vekarić, potvrdio je za B92 da su oni pozvani da daju iskaz pred predstavnicima Haškog tribunala. Povodom optužbi radikala Aleksandra Vučića da je pozivom tih svedoka tužilaštvo Srbije pokazalo da je "bedna, prljava ispostava Haškog tribunala", Vekarić kaže da su svedoci pozvani u skladu sa Zakonom o saradnji sa tribunalom u Hagu.

Vekarić od najviših državnih zvaničnika, uključujući i poslanike, očekuje da zaštite tužilaštvo i omoguće mu ispunjavanje zakonskih obaveza.

"Sve ostalo jeste poziv na linč ili deo neke političke kampanje, u koju mi zaista ne želimo da ulazimo", kaže on.

"Više stotina svedoka je saslušavano u raznim predmetima, nekada u kancelariji Haškog tribunala; sada se ti svedoci saslušavaju u našim državnim institucijama, što misilim da je velik korak napred u smislu dvosmerne saradnje sa Hagom. E, sada nekome ni to ne valja", kaže on.

"To je jednostavno degradiranje državnih institucija države Srbije i mislim da to nije primereno nijednom državnom funkcioneru, pa ni predstavniku parlamenta koji takve izjave daje", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: