Humanitarna fondacija Telenora

Kompanija Telenor u Srbiji osnovala je humanitarnu fondaciju za pomoć društveno ugroženim grupama i razvoj kulture i umetnosti.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.04.2007.

19:02

Default images

Ona će takođe ulagati u obrazovanje mladih i talentovanih. Generalni direktor Telenora u Srbiji Stajn Erik Velan izjavio je na konferenciji za novinare da je cilj te fondacije da kroz uvođenje koncepta korporativne društvene odgovornosti doprinese razvoju srpskog društva i građana.

Telenor će finasirati projekte za pomoć deci ometenoj u razvoju i deci bez roditeljskog staranja, omogućiti profesionalno usavršavanje srednjoškolaca i studenata kroz osnivanje biznis inkubatora i rad u kompaniji, rečeno je na pres konferenciji.

Član Upravnog odbora fondacije Sandra Štajner najavila je da će biti osnovana i zadužbina Telenora u koja će otkupljivati dela savremenih srpskih umetnika, nastala posle 2000. godine.

Ona je kazala da je već u toku procena dela 25 umetnika, koja bi mogla da se nađu u zadužbini. Štajnerova je navela i da će, kroz saradnju sa Narodnom kanacelarijom Predsednika Repubilike, Telenor finansirati izgradnju toaleta u tri škole u Srbiji.

U Upravnom odboru Telenor fondacije su generalni direktor te kompanije Stajn Erik Velan, šef Misije OEBS-a u Srbiji Hans Ola Urstad, rektor beogradskog univerziteta Branko Kovačević, član Komiteta Ujedinjenih nacija za prava deteta Nevena Vučković-Šahović i direktor koroporativnih telekomunikacija Telenora Sanra Štajner.

Kompanija Telenor postala je najveći strani investitor u Srbiji pošto je u septembru 2006. godine postala vlasnik kompanije "Mobi 63" za 1,5 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: