Za štetu još 15 miliona

Vlada Srbije je na sednici u Nišu odlučila da izdvoji još 15 miliona dinara za saniranje štete u Paraćinu, Čupriji i Jagodini.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2006.

15:02

Default images

Reč je o šteti nastaloj u nedavnoj eksploziji u vojnom skladištu kod Paraćina. Na sednici je doneta i odluka o osnivanju univerziteta u Novom Pazaru.

Vlada Srbije je dala saglasnost za otvaranje Generalnog konzulata Republike Bugarske u Srbiji, sa sedištem u Nišu.

Data je saglasnost na odluku Saveta Republičke radiodifuzne agencije na visinu naknada za emitovanje televizijskog i radio programa za regionalna područja.

Vlada je donela zaključak o korišćenju sredstava iz budžetskog Fonda za Kosovo i Metohiju, kojim se izdvaja po tri miliona dinara za neophodne radove u manastirima Dečani i Pećka patrijaršija.

Takođe, Vlada je donela i niz predloga zakona o ratifikaciji međunarodnih konvencija i sporazuma.

Premijera i ministre je u Nišu dočekalo nekoliko desetina članova GSS-a, LDP-a i aktivista nevladinih organizacija koji su protestovali pozivajući građane da ne glasaju za novi ustav. Premijer Koštunica je protest prokomentarisao rečima da je to dokaz da živimo u demokratskom  društvu.

SO Paraćin: Pomoć još nije uplaćena

Opštini Paraćin još nije uplaćena najavljena pomoć Vlade Srbije namenjena za sanaciju štete od eksplozije vojnog skladišta.

U saopštenju se navodi da je moguće da juče najavljena pomoć Vlade Srbije kasni zbog složene budžetske procedure. "Građane ćemo obavestiti čim sredstva budu uplaćena, a očekujemo da će se to desiti u naredna dva dana", dodaje se u saopštenju.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić sinoć je u Paraćinu izjavio da je toj opštini juče uplaćena prva tranša pomoći Vlade Srbije od pet miliona dinara za sanaciju štete nastale u eksploziji 19. oktobra.

Tom prilikom, Ilić je najavio i dodatna sredstva iz Vlade Srbije, čim bude potrošena prva tranša pomoći.

Vlada Srbije je ranije izdvojila 50 miliona za pomoć, a na današnjoj sednici još 15 miliona dinara za saniranje štete u Paraćinu, Ćupriji i Jagodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: