Počela antiustavna kampanja

Uporedo sa kampanjom vlasti za izlazak na referendum, vanparlamentarna opozicija sprema se za antireferendumsku kampanju.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2006.

22:47

Default images

socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratskoj uniji da se dogovore o zajedničkoj kampanju za bojkot predstojećeg referenduma o predlogu novog ustava Srbije, kao i o zajedničkom nastupu na izborima. Te četiri stranke u nedelju će održati zajednički sastanak glavnih odbora, najavio je Jovanović. Pristalice LDP-a u Subotici onemogućene da priđu premijeru.

"Taj savez je, ako se govori o odnosu na stranke, po mom mišljenju, tim sastankom i zaključen. Ne vidim ni jednu drugu stranku koja bi prirodno pripadala tom građanskom političkom konceptu koji mi profilišemo, ali taj savez mora biti otvoren za sve istaknute javne ličnosti, za nevladine organizacije i svakog građanina koji želi da živi u modernoj Srbiji", rekao je Jovanović.

Jovanović je najavio da će LDP demonstrirati na svim skupovima koji budu organizovani povodom novog ustava, zbog toga što je tekst najvišeg pravnog akta Srbije donet bez javne rasprave.

Kako je u toj stranci potvrđeno za B92, pristalice LDP-a pokušale su taj stav da prenesu premijeru Koštunici i danas u Subotici, ali ih je u tome sprečilo obezbeđenje.

Zaoštravanje odnosa DS-LDP

Demokratska stranka optužila je Liberalno-demokratsku partiju da zloupotrebljava ime ubijenog premijera Zorana Đinđića kako bi povećala svoj rejting.

Na jučerašnjoj tribini DS u Novom Sadu došlo je do incidenta, kada su u prostoriju ušli omladinci LDP-a i uzvikivali demokratama:"Izdali ste Zorana", "Izdali ste Vojvodinu". Prisutni članovi DS-a uzvratili su im zvižducima.

Smatramo da nije prirodno da LDP, kao stranka koja za sebe trvdi da je demokratska i reformska, najvećeg nerpijatelja vidi u DS, a ne u strankama poput SRS-a i SPS-a, saopštila je DS.

"Nije moguće boriti se u Srbiji za demokratiju, a protiv Demokratske stranke, i nijednog trenutka ne spomenuti niti atakovati na bilo koji skup SRS ili neke stranke slične orijentacije", rekao je potpredsednik DS-a Bojan Pajtić za B92.

Demokratska stranka, koja je na vlasti u beogradskoj opštini Vračar, večeras nije dozvolila SRS da održi pogrešno najavljen skup u sali te opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: