(Pred)Izborne koalicije

U Srbiji je u toku udruživanje stranaka u blokove, iako je datum izbora još u domenu nagađanja.

Izvor: B92

Subota, 29.07.2006.

10:24

Default images

Posle koalicije Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije na lokalnom nivou, zajedničku izbornu listu napraviće i Demokratska stranka, G17 plus i Sandžačka demokratska partija. Daleko od očiju javnosti, lideri tih partija Boris Tadić, Mlađan Dinkić i Rasim Ljajić krenuli su u sklapanje novog političkog saveza koji treba da bude isproban već početkom jeseni, na lokalnim izborima.

I u DS-u i u G17 plus ne kriju da su pregovori u toku, ali u obe stranke kao da su se dogovorili kako tačno treba da glasi odgovor na bilo koje dodatno pitanje o koaliciji. "Vode se razgovori o tome kako bi trebalo da bude sastavljena koalicija za nastup na lokalnim izborima u Novom Pazaru i u Sjenici. Kada budemo imali rezultate tih razgovora, ja ću vas obavestiti o njima", rekao je Dušan Petrović iz DS-a. Mlađan Dinkić, G17 plus, potvrđuje da je sastanak održan. "Tačno je da smo imali sastanak prošlog vikenda, s Ljajićem. Kada je reč o koaliciji, bićete obavešteni ako ona bude napravljena. Radi se o koaliciji na lokalnim izborima u Sjenici i Novom Pazaru", kaže on.

Za sada niko ne želi da se izjašnjava o tome da li je reč o koaliciji koja bi mogla nastupiti na sledećim parlamentarnim izborima, ali funkcionerka G17 plus Ivana Dulić-Marković izjavila je za Blic da u dosadašnjim pregovorima nije bilo reči o koaliciji za parlamentarne izbore, ali da bi to bio dobar model.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: