100 dana rada kosovske vlade

Premijer Kosova Agim Čeku izneo je ekspoze o stotinu dana rada Vlade Kosova.

Izvor: Beta

Petak, 14.07.2006.

16:58

Default images

On je ocenio da su njeni glavni prioriteti pregovori o statusu, ostvarivanje standarda i povratak poverenja. Čeku je istakao da je Vlada pozdravila plan od 13 prioritetnih tačaka koje je utvrdila Kontakt grupa. Te tačke će se ostvariti uporedo sa razgovorima o statusu.

Prioriteti u radu Vlade su nezavisnost Kosova i integracija u evropske strukture, rekao je Čeku. "Vlada se ne može ponositi dostignućima za stotinu dana, ali su rezultati u skladu sa mogućnostima i ovlašćenjima", rekao je on.

Predstavnici partija iz vladajuće koalicije u raspravi su podržali dosadašnji rad Vlade Kosova i zatražili veće angažovanje u ostvarivanju njenog programa.

Šef poslaničke grupe najveće opozicione partije, Demokratske partije Kosova, Jakup Krasnići rekao je da izlaganje premijera nije izveštaj o stotinu dana rada jer su rezultati koje je Čeku pomenuo ostvareni u poslednje tri-četiri godine.

Krasnići je kritikovao Čekuovu vladu za mnogobrojne nedostatke, nepravilnosti u imenovanju službenika i slabosti u bezbednosti i vladavini zakona.

Predsednik Reformističke partije ORA Veton Suroi je kazao da je u suštini podnet izvestaj o 500 dana rada Vlade, jer je ona, bez obzira na promene premijera, ostala u istom sastavu. "Vlada Kosova je improvizatorska i nema koncept", rekao je Suroi.

Predsednistvo Skupštine Kosova i šefovi poslaničkih grupa danas su se dogovorili da se ne ograničava trajanje rasprave o radu Vlade, kako je juče odlučeno, a da poslanici mogu govoriti najduže do 10 min.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: