Ni likovi više ne puše?

Striktna primena Zakona o zabrani pušenja na javnim mestima uticaće na imidž pojedinih likova u pozorištima u Velikoj Britaniji.

Izvor: B92

Petak, 28.04.2006.

11:57

Default images

Najpoznatiji detektiv sveta Šerlok Holms više neće moći da puši svoju čuvenu lulu na pozoričnoj sceni jer Zakon, koji stupa na snagu ovog leta, ne predviđa izuzetke. Pozorišni radnici se ipak nadaju da će Vlada prihvatiti njihov zahtev da glumcima bude dozvoljeno da puše za vreme, odnosno, u okviru predstave.

Dramski pisac Ronald Harvud kaže da se slaže sa usvojenim zakonom, ali da misli da bi pozorište trebalo da bude izuzeto. "Postoje dramski komadi u kojima pušenje ima ključnu ulogu, a takve su, na primer, neke drame Antona Čehova ili Oskara Vajlda. Ako ne budu pušili, to više neće biti junaci Čehova i Vajlda", rekao je on.

Vlada je potvrdila da će razmotriti zahteve pozorišnih radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: