Dinkić: Nema poskupljenja zbog PDV-a

Uvođenjem Poreza na dodatu vrednost 1. januara 2005. godine neće doći do poskupljenja ni hleba ni mleka, kaće Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2004.

18:17

Default images

Ministar finansija u Vladi Srbije Mlađan Dinkić je medijske najave o značajnom skoku cena objasnio urođenim defetizmom naroda koji “u svemu vidi propast”. On najavljuje da zbog smirivanja cene nafte na svetskom tržištu, u januaru se može očekivati pad cena goriva na pumpama.

"Neće doći do poskupljenja niti hleba, niti mleka, jer kod hleba, na primer, računice pokazuju da je brašno pojeftinilo. Matematika je jasna – ne treba da dođe do poskupljenja. Jedni što može biti jeste nečiji interes, da nešto više para stavi u džep, ali ćemo to pokušati da sprečimo".

U Evropi samo Srbija i Bosna i Hrecegovina nisu uvele PDV, a po rečima ministra Dinkića od susednih zemalja poskupljenja posle uvođenja PDV-a imala je samo Hrvatska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: