Agošton i Karađorđević osudili pretnje Čanku i Kasi

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2004.

18:48

Default images

Predsednik Demoratske stranke vojvođanskih Mađara Andraš Agošton i princ Aleksandar Karađorđević u odvojenim porukama osudili su u ponedeljak pretnje upućene pojedinim vojvođanskim političarima. Vojvođanski Sekretarijata za informacije saopštio je da su Agošton i Karađorđević uputili poruke podrške predsedniku Skupštine Vojvodine Nenadu Čanku i predsedniku Saveza vojovđanskih Mađara Jožefu Kasi posle pretnji "prekog revolucionarnog suda dijaspore" iz Čikaga. Agošton je u pismu podrške Čanku i Kasi poručio da ih uverava da se solidariše sa njima i da samu pretnju najodlučnije osuđuje. "Nije tajna da o mnogo čemu imamo različita mišljenja, ali smatram da takve i slične pretnje ne mogu biti internog karaktera i stvar privatnosti, jer bi to značilo poraz i odustajanje svih demokratskih snaga", naveo je Agošton. DSVM zahteva od nadležnih organa da posle odgovarajućeg postupka saopšte javnosti šta su otkrili.

Karađorđević je u svom pismu podrške napisao da je sa "užasom primio vest o pretećem pismu", ističući da su to pretnje "protiv demokratskog društva". "Takve monstruozne pretnje uperene su ne samo protiv Vas lično nego i protiv čitavog demokratskog društva. Najoštrije osuđujem takav nasilnički akt i nadam se da će potpisnici tog pisma biti izvedeni pred lice pravde", naveo je Karađorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: