Nikolić kovertirao ostavku u SNS

Lider SNS Tomislav Nikolić obavestio je članove Glavnog odbora SNS-a da je kovetirao ostavku na mesto predsednika stranke ukoliko bude postao predsednik drzave.

Info

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 09.05.2012.

16:14

Default images

On je to učinio na sednici GO koja se održava u Sportskom centru Šumice u Beogradu. Sednica je zatvorena za javnost.

"Moje dužnosti u stranci mora da preuzme neko drugi. Srbiji je potreban drugačiji predsednik od onakvog kakvog je imala do sada. Potreban je predsednik kome su na prvom mestu država i građani, a ne njegova stranka", naveo je Nikolić.

On je naveo da će se, ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, posvetiti državi i državnim poslovima, jer je njegova prva odgovornost prema građanima, a ne prema stranci, saopštila je SNS.

"Sa ponosom ću biti predsednik svih građana i učiniću sve da i oni budu ponosni na mene", rekao je Nikolić.
Tomislav Nikoliæ ulazi u Sportski centar Šumice (Foto: Tanjug)
Nikolić je ocenio je i da je Srbiji potreban predsednik kome su na prvom mestu država i građani, a ne njegova politička stranka.

Nikolić je rekao da će prva dužnost novog predsednika biti da ujedini zemlju i da je on spreman da razgovara sa svima "kako bismo ponovo ujedinili Srbiju i formirali vladu koja bi radila u interesu građana, a ne samo jedne političke stranke".

On je rekao da će budućnost nove vlade zavisiti išključivo od rezultata drugog kruga predsedničkih izbora i da će on, ako postane predsednik, u svakoj vladi, bez obzira ko je bude činio, biti glas naroda.
Funkcioneri SNS-a dolaze na sednicu Glavnog odbora stranke (Foto: Tanjug)
"Osiguraću da toj vladi na prvom mestu bude interes građana, a ne stranaka i zalagaću se da prioritet te vlade budu nova radna mesta, obračun sa korupcijom i borba protiv političkih privilegija", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, to može postići jedino tako što će svoje obaveze kao predsednik SNS predati nekom drugom.

"Sve ovo mogu da obećam i vama i svim građanima Srbije, a izazivam Borisa Tadića da obeća isto to jer do sada nije poštovao ni Ustav ni gradjane Srbije", rekao je Nikolić obraćajući se članovima glavnog odbora SNS .

Sednici GO SNS, pored ostalih, prisustvuju Aleksandar Vučić, Jorgovanka Tabaković, Nebojša Stefanović, Vladimir Cvijan, Dobrivoje Budimirović Bidža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: