RUR predstavlja CS:GO oružja: MAG-7

Donosimo vam još jedan tekst o oružju iz CS:GO, a ovog puta analiziramo MAG-7. Prethodni tekst iz serijala bio je o CZ75-Auto, a ukoliko ste ga kojim slučajem propustili, možete pročitati ovde.

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Subota, 09.12.2017.

15:02

RUR predstavlja CS:GO oružja: MAG-7

MAG-7 spada u porodicu pumparica, poprilično je kompaktna, ali smrtonosna puška. Kao i sve sačmare, najbolje dejstvo ima na blizinu, s obzirom da jedna patrona ima 8 zrna koje se prilikom pucnja razlete. Za razliku od drugih pumparica u igri koje se pune direktno u cev, MAG-7 ima šaržer u koji idu patrone, pa se prilikom reloadovanja menja ceo šaržer, dok se kod drugih ubacuje metak po metak. U šaržer staje 5 patrona, a u rezervi imate još 32, pa je verovatnoća da potrošite municiju vrlo mala. Može se kupiti samo na CT strani po ceni od 1 800 dolara. Kill reward za sve pumparice u igri je 900 dolara, što znači da vam dva ubistva tehnički ,,otplaćuju” pušku.

Da bi ubili protivnika, na blizinu vam uglavnom treba 1 pogodak u telo. Na nekoj srednjoj razdaljini, dva hica su dovoljna, ali ne mora da znači, pošto se olovo razleti, uvek može da zaluta jedno i u glavu. Većinom ćete igrati na close-range, pa ne biste trebali brinuti o jačini mnogo, sve dok pogađate protivnike. Vreme potrebno za reload je 2,4 sekunde.

Koje su mane? Kao što smo pomenuli iznad, šaržer ima samo pet metaka, pa morate paziti kada ćete repetirati i koliko ćete pucati u određenom trenutku. Takođe, MAG-7 ima malo sporiji firerate, zbog vremena potrebnog da patrona dođe do cevi, jer je sačmarica repetirka. Morate znati i da wallbang nije moguć sa ovom puškom.
Pravilno pozicioniranje i upotreba MAG-7

Pre svega, morate proceniti da li je mesto koje čuvate na mapi, tj. odakle vam dolaze protivnici, odgovarajuće za igru sa MAG-7. To znači čuvanje uskih ulaza (vrata, tunel, drop) i blizak ugao, kao i da imate ćošak ili zid iza kog možete izvirivati prilikom razmene vatre. Na primer, recimo da igrate Dust2: pravo mesto za Mag-7 bi bilo na B sajtu blizu tunela:
Znate da vam protivnici dolaze samo s jednog mesta, kao i da je prolaz tesan i da je teško promašiti metu. Zrna MAG-a se moraju raširiti, a uzevši u obzir uzak prolaz, velika je šansa da uzmete nekoliko fragova ukoliko terori pokušavaju ući. Ukoliko promašite, uvek vas strafe nadesno može malo spasiti; dobićete još koju sekundu da se resetuje firerate, a terori moraju dodatno izaći da bi vas videli iza ugla.

Tu vam, naravno, može pomoći i saigrač, jer će terori biti okupirani vama, pa vas jednostavno sakrivanje na momenat pretvara u mamac koji vaš saigrač mora iskoristiti. Ali, iako ste mamac, ne mora značiti da ćete sigurno nastradati, već možda tada upravo vi pokupite većinu killova repeekovanjem.

Kada smo već na Dust2, hajde da navedemo još jedan primer dobrog pozicioniranja sa MAG-7: možete zatražiti boost na short od nekoga u timu, da bi stigli pre terora i zauzeli dobar ugao. Stepenice na kratkom, ili ispod njih, oba ugla su odlična, s tim što je možda bolje da budete na stepenicama, time dobijate prednost visine, a i malo ste bliže protivniku – ne smemo zaboraviti preciznost MAG-a. Kada se nalazite ispod stepenica, terori su vam malo dalje, što znači da možda ne uzmete 1 hit kill, a nemate gde pobeći. Takođe, ladder-room (popdog) na Trainu je odličan za MAG-7; drop i long A na Cobblestone; close quarter u banani na Inferno, kao i apps i pit, i još mnoge pozicije na svim mapama.

MAG-7 može biti odličan i za anti-eco, kada znate da će protivnici imati ,,ekonomičnu rundu”, ponovo, u zavisnosti od mape i vaše pozicije. Možete odlično zaraditi protiv glockova kada su terori na eco. Puška ima i solidnu preciznost prilikom skoka, što vam daje mogućnost jump-killova. Primer: Mirage B sajt, ispod balkona; Dust2 A sajt, kutija za short boost, kao i skakanje iz CT-a za pogled u samom sajtu, i dr.

Promene

Što se tiče promena, MAG-7 je nekada koštao $2 000, ali je Valve snizio cenu radi balansiranja. Takođe, MAG je dobio izmenu zvuka, a dok se svi mi nismo navikli, sačmarica je dobila nadimak pištolj za eksere, jer je zvuk svakoga u početku asocirao na spravicu koja ispaljuje eksere.

Skinovi

MAG-7 nema širok asortiman i puno prelepih skinova, ali dva najskuplja su Bulldozer i Hazard. Razlog zbog koga je Hazard skup je jer ih ima samo četiri u factory new stanju, pa njihovi vlasnici ,,diktiraju” cenama.
Oružje u stvarnom životu

MAG-7 je zapravo dosta nezgodniji za korišćenje u pravom životu, nego što je predstavljen u igri. Proizvodi se od 1995. u Južnoafričkoj Republici i težak je 4 kilograma. Koristi modifikovane patrone dužine 60 mm (kalibar 12), jer one od 70 ne staju lepo u šaržer.

Postoje dve vrste: originalni MAG-7, kratak, onakakav kakav koristimo u CS:GO, i MAG-7 M1 koji ima dužu cev i drveni kundak. Prve verzije MAG-7 imale su veoma težak obarač, pa je proizvođač umanjio potrebnu snagu. Ima domet od 40 metara, a u šaržer staje pet patrona, kao i u igri.
AUTOR: Stefan Ilić

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: