Svet

Utorak, 22.05.2018.

13:52

Rajaner u problemu: Priznajemo, ovo nismo očekivali

Kontroverzna odredba o prtljagu koji smete da unesete u Rajanerov avion mogla bi da bude promenjena.

Izvor: Jutarnji list

Rajaner u problemu: Priznajemo, ovo nismo očekivali
(Foto: Getty images)

Kako za svaku torbu koju žele da ponesu u kabinu putnici moraju da plate pet funti, većina se odlučuje da ostavi prtljag na traci i spremanje torbi u teretni deo. Tada torbe treba da prođu kontrolu, a time se stvaraju neviđene gužve na kontrolnim trakama.

Izvršni direktor Rajanera, Majkl O liri naglasio je da je povećana protočnost i brzina poletanja, ali gužve pre polaska bi mogle da ih nateraju na reviziju odredbe.

"Na nekim letovima moramo da spremimo 100 do 120 torbi u teretni deo jer putnici žele da izbegnu plaćanje naknade, a to nam stvara probleme na koje, moram da priznam, nismo računali“, rekao je O’ liri.

Nova odredba na snazi je od početka godine, a putnicima se nikako nije dopala. Prema njoj, u kabinu mogu samo male torbe (maksimalnih dimenzija 35cm x 20cm x 20 cm), što znači da ne možete imati svoj omiljeni ranac uz sebe, osim ako to ne platite.

Mediji pišu kako se putnici žale da im to stvara tri problema: prvo, svoj prtljagu će da čekaju duže nego da su ga jednostavno poneli, drugo veća je verovatnoća da im se stvari oštete ili izgube tokom transporta, i treće – reč je jednostavno o neprijatnosti, posebno ako se na vreme ne pripremite i budete primorani da provedete let bez omiljenih stvari, prenosi Jutarnji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: