Kako je Kraljevstvu bez princa? Pa, ruši se

Kingdom holding kompanija, koju je osnovao princ Alvalid bin Talal bin Abdulaziz, izgubila je skoro petinu svoje vrednosti pošto je njen vlasnik uhapšen.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

14:53

Kako je Kraljevstvu bez princa? Pa, ruši se
(Foto: Getty images)

Podsetimo, princ je uhapšen prošlog meseca u sklopu akcije u borbi protiv korupcije u celoj državi.

Vrednost ovog konglomerata iz Rijada pala je na 8,5 milijardi dolara, smanjivši tako i bogatstvo biznismena za dve milijarde dolara. Princ je vlasnik 95 odsto tog holdinga.

Međutim, svaka značajna aktivnost korporacije je zaustavljena sad kada je princ odsutan, rekli su neimenovani izvori u Saudijskoj Arabiji, navodi FT.

Lokalne i međunarodne banke su toliko zabrinute zbog hapšenja koje su, kako se navodi, zadržale milijardu dolara u kreditima za finansiranje raznih transakcija.

Bin Talal, koji je trenutno 64. najbogatija osoba na planeti, jedan je od 200 najistaknutijih prinčeva, ministara i privrednika koji su bili zatvoreni u hotelu u Rijadu. Većina uhapšenih je, navodno, već uspela da da određena sredstva za svoju slobodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: