Kakav peh! Trampove kape proizvedene u Kini FOTO

Mnoge pristalice Donalda Trampa koje su slušale njegov predsednički govor nosile su kačkete s natpisom “Kupujte američko”.

Svet

Izvor: B92

Subota, 21.01.2017.

11:12

Kakav peh! Trampove kape proizvedene u Kini FOTO
(Foto: Getty images)

Kakva ironija.

"Make America Great Again" je slogan koji je postao zaštitni znak Trampove kampanje, međutim, ove crvene bejzbol kape proizvedene su u Kini, Vijetnamu i Bangladešu, prenosi Rojters.
Foto: GettyImages
Mnogi su bili užasnuti kada su otkrili da su Trampove kape proizvedene zapravo negde van Amerike.

Rob Valker (44) koji je stigao na inauguraciju iz Džordžije sa suprugom Ebi (36), zaustavio se pored puta da kupi kapu sa Trampovim sloganom.

“O Bože, nadam se da nije proizvedena u Kini”, rekla je Ebi i okrenula etiketu da proveri. “Kina! Nemojte nikome da kažete!”, rekla je.
Foto: Getty images
Ipak originalne crvene bejzbol kape mogle su da se kupe i na onaljn stranici Trampove kampanje po ceni od 25 do 30 dolara, a prema etiketi na unutrašnjoj strani, piše da su proizvedene u u Americi.

Ali one su mnoge skuplje od onih koje su se u juče prodavale na ulicama Vašingtona – za manje od 20 dolara.

Ni neki drugi nisu bolje prošli od Roba i Ebi, Džošua i Alisa su kupiili one proizvedene u Vijetnamu, a slično su prošli i Viktorija i Andru, koji su kupili kape proizvedene u Bangladešu.
Foto: Getty images
U svom govoru, Tramp je zauzeo oštar stav:

“Od sada, na prvom mestu je Amerika. Vodićemo se jednostavnm pravilima – kupuj američko i zapošljavaj Amerikance”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: