Svet

Utorak, 23.08.2016.

17:41

Mekdonalds povlači milione fitnes narukvica

Lanac brze hrane Mekdonalds povlači više miliona fitnes narukvica koje su prodate u obroku "hepi mil", jer mogu da izazovu iritaciju ili plikove kod dece

Izvor: Tanjug

Mekdonalds povlači milione fitnes narukvica
(Foto: Getty images)

Mekdonalds je objavio prošle nedelje da je prestao da distribuira narukvice, a danas je najavio opoziv 29 miliona narukvica u SAD i 3,6 miliona u Kanadi, prenosi agencija AP.

Prijavljeno je više od 70 incidentnih slučajeva nakon što su deca nosila ove narukvice, kao i sedam slučajeva u kojima je došlo do pojave plikova, saopštila je Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda.

"Step-it" fitnes plastična narukvica, u plavoj, zelenoj, ljubičastoj, narandžastoj i crvenoj boji, izgleda kao sat i trebalo bi da meri parametre fizičke aktivnosti.

Potrošači bi trebalo da vrate narukvice Mekdonaldsu i zamene ih za besplatnu igračku, jogurt u tubi ili kesicu u kojoj su kriške jabuke.

Narukvice, proizvedene u Kini, prodavane su između 9. i 17. avgusta, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: