Svet

Subota, 01.08.2015.

14:52

SAD: Posla možda ima, ali plate ne rastu

Plate u SAD su u drugom kvartalu porasle po najsporijoj stopi za poslednje 33 godina, što je dokaz da snažnije zapošljavanje nije doprinelo povećanju primanja.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Indeks troškova zapošljavanja je u kvartalu april-jun porastao 0,2 odsto, posle rasta od 0,7 odsto iz prvog tromesečja, što je najmanje povećanje plata ikada registrovano u SAD, odnosno od početka evidentiranja tih podataka 1982. godine, saopštilo je danas američko ministarstvo rada, a prenosi agencija AP.

Ovaj indeks meri cenu rada uključujući plate, beneficije i bonuse, a plate i zarade čine oko 70 odsto ukupnih troškova zapošljavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: