Svet

Ponedeljak, 13.07.2015.

08:03

AFP tvrdi: Postignut kompromis s Grčkom

Lideri Grčke i Nemačke, Francuske i EU dostigli su kompromis o dugu Atine koji će biti predstavljenim ostalim liderima evrozone, saopštio je izvor iz Brisela.

Izvor: B92, Tanjug

Default images
Foto: Tanjug, AP

Grčki premijer Alekis Cipras, nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Fransoa Oland i predsednik Saveta EU Donald Tusk sačinili predlog na marginama vanrednog samita zvaničnika 19 zemalja evrozone, naveo je isti izvor za agenciju AFP.

Isto je potvrdio i Tuskov portparol Preben Aman koji je noćas na tviteru nešto posle četiri sata, napisao da je "lider EU ponovo sazvao celoviti sumit 'sa kompromisnim predlogom'", bez navođenja više detalja.

AFP je tu informaciju pod oznakom hitno objavio oko četiri sata jutros.

Međutim,slovenački premijer Miro Cerar je dva sata kasnije napustio sastnak ranije, navodeći da je ostala sporna još jedan tačka.

Pola sata posle Cerara, samit je napustila i litvanska predsednica Dalija Gribauskaite, koja je na pitanje novinara CNBC da li je postignut dogovor, odgovorila sa

“Samo što nije”.

Finski ministar finansija Aleksnder Stub nešto posle osam časova jutros objavio je tvit u kojem navodi da je samit još uvek u toku.

Vanredni samit u Briselu bio je noćas prekinut na više od četiri sata, da bi Tusk, Merkel i Oland razgovarali sa Ciprasom, dodaje Rojters.

Lideri evrozone sastaće se danas u punom sastavu na vanrednom samitu u Briselu da bi razgovarali o trećem kompromisnom predlogu za spasavanje Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

23 h

Podeli: