Prva bitkoin berza u SAD

Američka start-ap kompanija Koinbejz otvorila je prvu bitkoin berzu u SAD, u nastojanju da virtuelna valuta dobije veću legitimnost i privuče više korisnika.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

16:23

Default images
Foto: Beta, AP

"Nova berza je osigurana od potencijalnih krađa zaposlenih i hakerskih napada", saopštila je američka kompanija, nakon što je pitanje bezbednosti bitkoina nedavno izazvalo zabrinutost usled sve većeg broja krađa na postojećim berzama, javlja američki portal "Ju-Es-Ej".

Početkom ovog meseca, slovenačka berza BitStamp saopštila je da je oko 19.000 bitkoina, u vrednosti od 5,4 miliona dolara, pokradeno zbog hakerskog upada. Otkako je najveća svetska berza za trgovinu bitkoinom, Mt. Gox, prošle godine doživela kolaps, pristalice bitkoina su postale jako sumnjičave.

Uoči otvaranja prve berze za trgovinu bitkoinom u SAD, vrednost te valute se vratila na preko 300 dolara, što je za 50 dolara više od jučerašnje vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: