"Hoćemo da dovedemo Gugl u Srbiju"

Mislim da ćemo imati neke zajedničke projekte sa Guglom, a pokušaćemo da ih dovedemo i u Srbiju, rekao je premijer Aleksandar Vučić za B92.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2015.

17:08

Default images
Foto: B92

Govoreći o svojim susretima u Davosu, Vučić je rekao da se susreo i s predstavnicima IT kompanije.

"Pozvao sam ljude iz Gugla, da ne objašnjavam, na sve moguće načine. To bi bilo zaista veliko čudo da dođu i mislim da ćemo imati neke projekte u koje ćemo zajednički ući. A pokušaćemo potom i da ih dovedemo da se instaliraju u Beogradu", rekao je Vučić.

On je rekao da je adresa za sva ostala pitanja vezana za to (Džared) Koen iz Gugla.

Vučić je danas razgovarao i s potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom i naveo da Srbija na svakom koraku dobija pohvale.

"Na svakom koraku dobijamo pohvale za reformske mere, pohvale stižu i od Svetske banke i od Međunarodnog monetarnog fonda i svi misle da je Srbija na dobrom putu. I Timermans je pohvalio ekonomske reforme, a nadamo se i da će stići dobre prognoze EBRD", rekao je Vučić.

Govoreći o odnosima sa EU, on je rekao da samo traži da se "otvoreno kaže gde je Srbija pogrešila, šta nije dobro u zakonskim aktima o slobodi govora i izražavanja".

"Ništa ni od koga ne krijemo, samo tražimo pravo na odgovor", rekao je Vučić.

Jedna od glavnih tema u Davosu je i odnos švajcarskog franka i evra, što je tema koja pogađa i više hiljada građana Srbije.

"Ovde je to mnogo važnije nego kod nas, ali ne potcenjujem problem 22.000 ljudi u našoj zemlji. Oni su i tada imali izbor da izaberu kamatu. Mi gledamo kako da pomognemo, razgovaramo sa bankama, sa guvernerom NBS Jorgovankom Tabaković i sa ministrom finansija Vujevićem i videćemo da nađemo rešenja sledeće nedelje. Ali svi moraju da znaju da to nije obaveza države i ne smemo da ugrozimo državu. To što su neki drugi to uradili, pa uništili svoj bankarski sistem, ja to neću nikada da uradim", rekao je Vučić.

Na pitanje o eventualnim olakšicama, rekao je da o tome ne može da govori, jer je to pitanje poslovnih banaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: