"Ne smemo Rusiju baciti na kolena"

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer upozorio je na opasnost pooštrenja privrednih sankcija Rusiji.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

14:23

Default images

Štajnmajer je naveo da ne bi trebalo da cilj bude da se Rusija privredno ''baci na kolena'', prenose nemački mediji.

''Da li bi naš smisao i naš cilj trebalo da bude da se Rusija privredno obori na pod? Moj nedvosmisleni odgovor jeste ''ne''. Ne, to nije bio i ne sme biti smisao sankcija'', rekao je Štajnmajer.

Upozorio je da jedna privredno uništena Rusija ne može dati svoj prilog evropskoj sigurnosti.

''Mi moramo biti svesni da jedna izolovana Rusija, koja je privredno možda pred kolapsom ne može dati prilog evropskoj sigurnosti niti stabilizaciji Ukrajine, već pre može biti veća opasnost za sebe i druge'', rekao je Štajnmajer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

22 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: