Da li je i Portugalija spasena?

Delegacija inspektora MMF-a i Evropske unije doputovala je danas u Lisabon kako bi obavila poslednju procenu finansijskog zdravlja Portugalije.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

14:28

Default images

Ova zemlja, koja će narednog meseca verovatno slediti primer Irske i postati druga spasena članica evrozone koja se podigla sa ivice bankrota, trebalo bi da, prema procenama ekonomista, uspešno prodje test kreditora.

Obični građani se, međutim, žale da će oni nastaviti da nose teret radikalnih mera koje su Portugaliji nametnuli EU i MMF u zamenu za dodelu kredita od 78 milijardi evra, prenela je agencija Frans pres.

"Ovo je poslednja kontrola, odnosno inspekcija koja nam mora omogućiti da povratimo našu političku i finansijsku autonomiju", izjavio je vicepremijer portugalske vlade Paulo Portas, komentarišući današnju posetu kreditora.

Ključni test za Portugaliju će, međutim, biti sutra, kada će testirati spremnost investitora da kupe njen dug putem prve redovne emisije 10-godišnjih obveznica otkako je u aprilu 2011. tražila međunarodni paket pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: