Srbija

Subota, 19.05.2018.

12:29

Posle penala zbog kašnjenja radova na koridoru - nagrada

Konzorcijumu "MBA Ratko Mitrović" i "Srbija auto-put", kao jedinom ponuđaču na javnom pozivu za izgradnju deonice Koridora 10, ponovo isti posao.

Izvor: Večernje novosti

Posle penala zbog kašnjenja radova na koridoru - nagrada
(Foto: Thinkstock)

Neimare najjužnije deonice Koridora 10, od Srpske Kuće do Levosoja - konzorcijum "MBA Ratko Mitrović" i "Srbija auto-put", sa kojima je zbog kašnjenja raskinut ugovor o izgradnji, nemoguće je kazniti. Opet im je poverena ista deonica, od nepunih devet kilometara.

Investitor, "Putevi Srbije" odlučili su da ovom konzorcijumu, kao jedinom ponuđaču na javnom pozivu za izgradnju ove deonice Koridora 10, ponovo daju isti posao. Deonica od 8,8 kilometara radi se od avgusta 2015. godine. Bilo je predviđeno da radovi budu završeni 2016. godine. Onda je rok pomeren za kraj 2017. godine. Probijanje roka objašnjeno je time da je došlo do promene projekta zbog promena korita Južne Morave. Kako je i taj dodatni rok probijen, a radovi nisu završeni, "Putevi Srbije" su raskinuli ugovor sa izvođačima.

Preduzeća "MBA Ratko Mitrović" i "Srbija auto-put" navela su cenu od skoro 1,5 milijardi dinara u javnom pozivu, procenjeno je da su za završetak potrebne 1,23 milijarde dinara bez PDV. Rok za završetak radova je šest meseci. Izvođači traže avans od 10 odsto ukupne vrednosti radova, odnosno 150 miliona dinara, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: