Srbija

Utorak, 01.05.2018.

15:13

"Ukidaju se kazneni poeni za penziju pre 65"

Ministar za rad Zoran Đorđević očekuje da će kazneni poeni za one koji odu u penziju pre 65. godine biti ukinuti već ove godine.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

On je naglasio da ministarstvo koje on vodi radi na promeni mnogih zakona i da će taj posao biti završen ove godine.

Kako kaže, na mnogim zakonima, ali i na ukidanju kaznenih poena radi se zajedno sa sindikatima, poslodavcima, Socijalno-ekonomskim savetom.

"Sadašnji predsednik (Aleksandar Vučić) obećao je ukidanje kaznenih poena dok je bio predsednik Vlade Srbije. Imamo naznake da će ove godine biti bolje i ja očekujem da će kazneni poeni biti ukinuti možda i ove godine", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

U organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" danas u podne u Beogradu je počeo protest povodom obeležavanja Međunarodnog praznika rada 1. maja, a u protestnoj šetnji, osim članova sindikata, učestvuje i ministar za rad Zoran Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: