Srbija

Utorak, 24.10.2017.

10:03

Vučiću pismo: Cilj nam je da Srbi ulažu kod nas

Ambasadora Angole Emilija Žozea de Karvalja Gere poručuje da je jedan od prioriteta njegove diplomatske misije u Srbiji da poveća ekonomsku saradnju dve zemalje

Izvor: Tanjug

Vučiću pismo: Cilj nam je da Srbi ulažu kod nas
Foto: Tanjug, arhiva

Predsednik Aleksandar Vučić primio je akreditivno pismo ambasadora Emilija Žozea de Karvalja Gere, koji je dodao da je još jedan od ciljava da zainteresuje srpske investitore za ulaganja u Angoli.

Predsednik Srbije je, poželevši dobrodošlicu i uspeh u radu Geru, izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da, kroz saradnju sa ambasadorom, doprinosi unapređenju odnosa dveju zemalja, zasnovanih na prijateljstvu iz vremena nekadašnje Jugoslavije.

Vučić je podsetio da, u čast tog prijateljstva, jedna ulica u Beogradu nosi ime Agostina Neta, prvog predsednika nezavisne Angole.

Predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju značajno da neguje i razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta i da angolski ambasador može da računa na punu podršku i pomoć svih ovdašnjih institucija za inicijative i ideje koje mogu da doprinesu da odnosi dveju zemalja budu sadržajniji.

Srbija je, naglasio je Vučić, među spoljnopolitičke prioritete uvrstila i jačanje saradnje sa Komisijom Afričke unije.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Geru da rukovodstvu Angole prenese zahvalnost za razumevanje i snažnu podršku za politiku Srbije kad je reč o statusu Kosova i Metohije i na isti način će podržavati teritorijalni integritet i suverenitet Angole, čiji slobodarski duh cenimo.

Ambasador Gera je predsednika Vučića upoznao sa situacijom u svojoj zemlji posle nedavno održanih izbora, kao i sa situacijom u okruženju i mogućem uticaju kriznih žarišta na situaciju u Angoli.

On je rekao da je jedan od prioriteta njegove diplomatske misije u Srbiji da poveća ekonomsku saradnju dveju zemalja i zainteresuje srpske investitore za ulaganja u Angoli.

Predsednik Srbije je podsetio da je, kao ministar odbrane, posetio Angolu 2013. godine i da se tada uverio da ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti za saradnju, posebno u oblasti poljoprivrede, mašinogradnje i građevinarstva, kao i za vojno-tehničku saradnju.

Dvojica sagovornika su se saglasila da bi češća razmena zvaničnih poseta doprinela i približavanju naroda Srbije i Angole, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: