Srbija

Subota, 02.09.2017.

10:35

Vučić: Živimo siromašno, kada plate budu 600 €...

Predsednik Srbije je rekao da naš narod živi siromašno i teško, i da kada budemo imali plate 600 evra, da će opet biti gore od mnogih u Evropi.

Izvor: B92

Vučić: Živimo siromašno, kada plate budu 600 €...
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Predsednik je komentarisao najavljeno povećanje plata svima u javnom sektoru, kao i da će zbog viška u kasi obradovati i penzionere.

Vučić je rekao i da je Srbija imala strane direktne investicije kao 4 zemlje u regionu zajedno.

“Ono što nama nedostaje jesu veća primanja da bi i potrošnju imali kao izvor rasta“, dodao je on.

On je rekao da Srbiji odgovara skok cene bakra, ali da su suše odnele i 50 odsto roda. Međutim, Vučić je istakao da problema nemamo. Dodao je i da je pokrivenost uvoza izvozom kada je preuzeo vlast bila 50 odsto, a da sada iznosi 79 odsto.

Zaključio je i da će stvari biti bolje, a da je za unutrašnje diskusije da li će one ići još brže.

Predsednik Srbije razgovarao je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o ekonomiji i infrastrukturnom povezivanju. Dva predsednika sastali su se u zgradi Predsedništva na Andrićevom vecnu, a sastanku su prisustvovale i predsednice Vlade Ana Brnabić kao i predsednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: