Vučić: Vujović najbolji ministar, dobija nagradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će ministar finansija Dušan Vujović dobiti prestižnu nagradu Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 02.09.2017.

10:07

Vučić: Vujović najbolji ministar, dobija nagradu
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

On je je istakao da će Vujović dobiti nagradu kao najbolji ministar centralne i jugoistočne Evrope, na čemu i on želi da mu se zahvali i čestita.

U zgradi Predsedništva na Andrićevom vecnu, sastali su se predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ana Brnabić, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.

Na sastanku su istakli da je Srbija ključna u održavanju stabilnosti u regionu i da je, zahvaljujući Srbiji, Srebrenica sada jedno veliko gradilište, kao i da je most Ljubovija - Bratunac u završnoj fazi.

Kako je istakao predsednik, Srbija će pomoći sa 5,5 miliona evra opštinama u Republici Srpskoj, kao i opštinama u BiH u kojima pretežno žive Srbi, a planirana je rekonstrukcija ulice na Palama, škola i sportska dvorana i trg u istočnom Sarajevu. Vučić je dodao i da je predviđena sanacija mosta preko Drine između Zvornika i Malog Zvornika.

Vučić je još jednom podsetio i da će svima u javnom sektoru biti povćane plate, ali i da će se obezbediti dodatni novac za bezbednosni sektor.

"Pošto ćemo imati višak novca obradovaćemo i penzionere", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: