BG: Građani tražili, kreće obnova garaže

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će, na osnovu peticije građana Čukarice, prvi radovi na rekonstrukciji stanarske garaže Julino brdo početi na jesen.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

14:06

BG: Građani tražili, kreće obnova garaže
Foto: Thinkstock

Kako je istakao, već je u toku priprema potrebne dokumentacije.

"Građani ovog naselja pokrenuli su peticiju da se garaža koju oni koriste i koja je u lošem stanju obnovi. Njihov zahtev je opravdan i mi kao grad pozitivno reagujemo na takve peticije i zahteve građana kada god je to moguće", rekao je Vesić.

Kako je saopštila Gradska uprava, Vesić je naveo da će obnova stanarske garaže Julino brdo obuhvatiti popravljanje vodovodne i kanalizacione mreže, hidroizolacije, kao i rekonstrukciju ventilacionog sistema.

Dodao je da pored ove, do kraja godine predstoji i obnova garaže Centrotekstil, Medaković 1 i Medaković 2.

Podsetio je da su početkom 2016. na prilazima garažama sa rezervisanim parking mestima - Julino brdo, Mileševska i Medaković 1 i 2, asfaltirani prilazi, osvežena horizontalna signalizacija, popravljeni ivičnjaci, postavljeni stubići ograde, zamenjena kamena kocka i rešetke na odlivima za kanalizaciju.

"U cilju poboljšanja i unapređenja usluga parkiranja i podizanja nivoa bezbednosti, tokom 2014. godine u 17 garaža sa rezervisanim parking mestima ugrađena su segmentna vrata kojima je obezbeđena potpuna kontrola pristupa vozila i pešaka", kaže Vesić.

Gradski menadžer je naglasio da grad izlazi u susret građanima kada imaju posebne zahteve kako bismo zajedno naš grad učinili lepšim i bezbednijim mestom za život.

"Beograd mora da postane grad za ljude, da se stvaraju uslovi da se zahtevi građana, njihove potrebe, ali i ideje realizuju i na tome će se nastaviti i ubuduće jer ova gradska vlast sluša građane", rekao je Vesić.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković naglasio je da su u okviru radova na tekućem i investicionom održavanju tokom 2017. godine u osam garaža - Vukov spomenik, Botanička bašta, Dr Aleksandra Kostića, 27. marta, Radivoja Koraća, Kralja Milutina, Požarevačka i Mileševska popravljene konstrukcije oštećene prokišnjavanjem, sanirane grede, plafoni i stubovi, urađena nova hidroizolacija.

"Popravljene su vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i kišna kanalizacija. Rekonstruisane su instalacije dojave požara, hidrantska mreža, instalacija gasne detekcije, ventilacija, kao i sprinkler sistem", kaže Čupković.

Navodi da je u garažama kompletno pojačano osvetljenje, zamenjeno 1.200 fluo-svetiljki i postavljeni novi ulazni reflektori.

"U svim garažama kompletno su sređene blagajne i toaleti za korisnike. Nakon sanacije, u ovih osam garaža, na površini od 26.000 kvadrata, korisnicima je na raspolaganju 1.000 novouređenih parking mesta za automobile i preko 100 parking mesta za motocikle", rekao je Čupković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: