"Hrvati žive dvaput bolje ali ih čeka Agrokor"

Kad bih mogao da biram kojoj naciji da pripadam, pa time čiji ću premijer biti, Hrvatske ili Srbije, izabrao bih ovo drugo.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.05.2017.

13:27

Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

To je rekao je premijer Aleksandar Vučić, govoreći hipotetički, a obraćajući se studentima Fakulteta bezbednosti na temu izazova koji su pred Srbijom, ali i svetom.

On je tokom predavanja studentima tog fakulteta, a govoreći o razmerama promena u svetu, o jačanju pojedinih sila i pojavi novih, rekao da, kad bi ga pitali gde bi više voleo da bude premijer, kad bi to mogao da bira, rekao da bi to svakako bila Srbija.

Jer, kako je pojasnio, njih još čeka Agrokor, imaće problema u isplati penzija...a mi ćemo, na drugoj strani, samo da rastemo.

U svoj komplikovanosti svetske situacije, kako je rekao, zato je najvažnije da sačuvamo naš mir, da uđemo u sve svetske tokove, jer se, kako je primetio, ne meri sve onim što imamo danas.

"Na strani Srbije su šanse i perspektiva, iako se danas u Hrvatskoj živi dva puta bolje. U apsolutnim su brojevima oni i dalje bolji, ali mi smo uspešni u reformama, mada ostaje još mnogo toga da se uradi, pre svega na polju jačanja institucija, osnaživanja vladavine prava , i jačanja pravne države. Srbija ostaje na EU putu, ali istovremeno i u zaštiti naše nezaqvisnoti, jer to snaži našu spoljnopolitičku poziciju", poručio je premijer studentima.

Kako je primetio, Srbija je jedina bila prisutna nedavno na samitu u Kini od svih država bivše Jugoslavije, zovu nas iz Turske, Nemačke, iz svakog dela sveta, jer svoj stav i svoj put.

"Iako smo mala zemlja, mi nismo beznačajni onako kako je u političkom smislu to bilo do nedavnoi radićemo i dalje na ekonomskom snaženju Srbije, na privlačenju investicija, regionalne stabilnosti", naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: