Niskotarifni Fliksbus stiže i u Srbiju

Niskotarifni autobuski prevoznik Fliksbus priprema svoj dolazak i na srpsko tržište, potvrđeno je za B92 u toj nemačkoj kompaniji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.11.2016.

11:47

Niskotarifni Fliksbus stiže i u Srbiju
Foto: Thinkstock

Kako su naveli, na proleće bi trebalo da budu napravljeni prvi koraci za početak poslovanja u Srbiji.

Više detalja za sada ne mogu da kažu, ali će princip rada biti isti kao i u svim zemljama u kojima posluju, od kojih je Hrvatska u neposrednom okruženju.

Fliksbus je nemačka startap kompanija koja nudi niskobudžetni autobuski prevoz. Karte prodaje preko mobilne aplikacije, preko koje putnici kupuju karte i dobijaju kôd.

Procedura je takva da vozači Fliksbusa imaju čitač pomoću kojeg putnicima očitavaju kodove na mobilnom telefonu. Putnik, takođe, ima mogućnost besplatne rezervacije sedišta i besplatnog prevoza prtljaga, ali i mogućnost da 15 minuta pre polaska otkaže rezervaciju.

Fliksbus je sredinom godine počeo da radi u Hrvatskoj, gde je ponudio promotivne cene putovanja od Zagreba do Berlina za manje od 10 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: