"Nigde nismo dočekani kao ovde"

Premijer Aleksandar Vučić najavio je u Žitorađi da će Vlada Srbije potpisati ugovor o subvencionisanju turske kompanije autodelova "Sojlemaz".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2016.

08:27

Foto: Tanjug

Ta kompanija bi trebalo da zaposli 500 radnika.

Vučić je ocenio da će investicija turske kompanije predstavljati "spas za Žitorađu" pošto će u mestu s velikim brojem nezaposlenih, obezbediti posao za 150 radnika u početku, a kasnije i za još 350.

"Proizvodnja u pogonu u Žitorađi počeće za tri meseca, što će biti spas za opštinu s obzirom na to koliko je veliki broj nezaposlenih ovde", kazao je Vučić novinarima.

Vlasnik turske kompanije Kerem Sojlemaz rekao je da je ta firma imala maksimalnu podršku Vlade Srbije i lokalne samouprave, kao i da ni u jednoj zemlji "nisu dočekani na takav način".

On je Vučiću poklonio košarkašku loptu i uputio mu poziv da svečano otvori novi košarlaški teren koji će ta firma izgraditi kao poklon stanovnicima Žitorađe.

Kompanija"Sojlemaz" kupila je nedavno hale nekadašnje Elektronske industrije u blizini Žitorađe, u kojima će proizvoditi komponente za autodelove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: