Srpsko ulje stiglo i u - Kinu

Kompanija Viktoriaoil, članica Viktoria grupe, saopštila je da je počela da izvozi jestivo suncokretovo i sirovo sojino ulje na tržište Kine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

18:16

Srpsko ulje stiglo i u - Kinu
Foto: Thinkstock

Izvršni direktor i direktor operacija Viktoria grupe Nikola Vujačić izjavio je da je ta kompanija izvezla prvi kontigent flaširanog rafinisanog suncokretovog ulja u bocama od jednog i pet litara, koje su se preko kineskog partnera našle u maloprodaji.

"Izvezli smo i prvu isporuku sirovog sojinog ulja od 500 tona, uspešno savladavši sve izazove koje nosi transport ove vrste proizvoda na ovako udaljeno tržište", rekao je on.

Viktoriaoil je saopštila da beleži značajan porast tražnje za sojinim, a naročito suncokretovim lecitinom za potrebe konditorske industrije.

Ta kompanija najveći izvoz realizuje u zemljama u neposrednom okruženju - Austriji, Slovačkoj, Sloveniji, Grčkoj i Albaniji, a na inostranom tržištu proda više od polovine ukupne proizvodnje.

Godišnje preradi 230.000 tona suncokreta i 85.000 tona soje i uljane repice koje u najvećoj meri otkupljuje od domaćih poljoprivrednika pretvarajući ih u gotove i polugotove proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: