Cvetni trg i pored smetnji stiže pre zime

Rekonstrukcija Cvetnog trga doživela je smetnje u realizaciji, ali radovi i dalje teku napredujući ka novom roku u decembru, piše portal Beobuild.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 21.11.2015.

13:24

Default images
(Foto: Beobuild)

Rekonstrukcija obuhvata rekonstrukciju prostora u postojecim gabaritima sa nivelacionim izjednačavanjem prostora trga sa Ulicom kralja Milana.

Nagib u Njegoševoj biće oblikovan u više nivoa sa zadržavanjem prethodne funkcije i kafe-bašta, dok će na strani ka trgu biti formirane stepenice za sedenje sa pogledom na trg i zgradu JDP-a.

Većina podzemnih radova i instalacija je do sada završena, a privode se kraju i grubi radovi na premeštanju podzemnog javnog toaleta, jednog od najzahtevnijih segmenata ove rekonstrukcije. Radovi na popločavanju kaskada duž Njegoševe ulice je skoro završeno, a urađen je i novi potporni zid na kome će se u narednim danima izvoditi stepenice prema otvorenoj površini u nivou sa ulicom Kralja Milana. Pre izrade stepenica radnici su postavili četiri betonske kućice, koje će po završetku biti zastakljene i služiće za izlaganje i prodaju cveća.

Donji deo trga se trenutno niveliše i sprema za popločavanje, dok su u delu kod starog hrasta izbetonirani nosači buduće nadstrešnice. Nova nadstrešnica biće dograđena na objektu supermarketa, a posebno je dizajnirana da obuhvata i stablo zaštićenog hrasta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: