Zgrada nova, a svetlo uz sveću i plin

Stanari jedne novoizgrađene stambene zgrade u Nišu više od četiri godine su bez struje.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.08.2015.

16:33

Default images
Screenshot/B92

Nakon višegodišnjih polemika sa investitorom, dobili su trafo stanicu, ali na nju ne mogu da budu priključeni, dok ne pređe u vlasništvo države, kao poklon investitora. Međutim, prepreka su imovinsko-pravni odnosi, jer je investitor u međuvremenu preminuo.

Sveće i plinske boce u 21. veku. U mraku, bez grejanja, lifta i osnovnih uslova za život, stanari Jesenjinove ulice duže su od četiri godine. Oni stari i bolesni morali su da se isele.
Screenshot/B92
Kad je zgrada u Jesenjinovoj završena početkom 2011. iako struja još nije bila priključena, investitor je vlasnicima stanova preporučio da se, ipak, usele. Kažu, učinili su to iz straha da neko bespravno ne uđe u njihove stanove.

Posle brojnih krivičnih prijava stanara, investitor Tomislav Đorđević sagradio je trafo stanicu. Međutim, tu nije kraj problema ovih ljudi.
Foto: Screenshot B92
Da bi dobili električnu energiju, neophodno je da trafo pređe u državnu svojinu kao poklon investitora.

U niškoj elektrodistribuciji kažu da struju ne mogu da priključe dok ne budu rešeni imovinsko-pravni odnosi.

Imovinska rasprava zakazana je početkom oktobra. Stanari zgrade u Jesenjinovoj ulici nadaju se da će tada rešiti ovaj višegodišnji problem i da će sledeću zimu dočekati u toplim stanovima i sa svetlom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: