Srbija

Utorak, 28.07.2015.

15:24

Zastavino oružje moći će skuplje u SAD

Odluka o bescarinskom izvozu u SAD koji sutra stupa na snagu, za kragujevačku fabriku "Zastava oružje" je vrlo bitna vest, jer će kupcima smanjiti troškove.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug, ilustracija

S druge strane, otvoriće prostor za manje povećanje cene proizvoda koje godinama plasira na to tržište, izjavio je Tanjugu direktor te fabrike Milojko Brzaković.

On je naglasio da "Zastava oružje" već ima ugovore o izvozu do 30.000 jedinica na američko tržište i da u septembru sa partnerima iz SAD treba da ugovori izvoz novih količina proizvoda.

"Odluka je vrlo bitna, jer će kupce naših proizvoda osloboditi troškova, a nama omogućiti da izvršimo malu korekciju cena na više", rekao je Brzaković.

Kragujevačka fabrika oružja je u prošloj godini na tržište SAD izvezla lovačke karabine, malokalibarske puške, pištolje i revolvere u vrednosti od oko 20 miliona dolara.

Američki kongres obnovio je Srbiji status povlašćene nacije u trgovini sa SAD, odnosno odobrio je Generalni sistem preferencijala koji sutra stupa na snagu i važiće do 31. decembra 2017. godine.

Srbija status povlašćene nacije u trgovini sa SAD, nakon perioda međunarodnih sankcija SR Jugoslavije za vreme Slobodana Miloševića ponovo je dobila u decembru 2003. i važio je do jula 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: