Radnici BIP-a sa zahtevima na ulici FOTO

Akcionari i zaposleni BIP-a Beograd protestovali su zahtevajući da se izvrši nova procena kapitala tog preduzeća, raspiše javni oglas o prodaji kapitala.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

16:56

Default images
Foto: Tanjug

Oni su tražil da se odblokira poslovni račun preduzeća i obustave, kako tvrde, štetni ugovori.

Predsednik Udruženja manjinskih akcionara BIP-a Vojislav Ćorović rekao je da su radnici veoma nezadovoljni, budući da je, kako kaže, planirano da se sklopi ugovor sa predstavnikom iz Skoplja koji bi kupio pivaru za 50.000 evra, a otpustio 370 radnika i smanjio proizvodnju za 45 odsto.
Foto: Tanjug
"Smatramo da je taj ugovor štetan za radnike, zakazali smo skupštinu akcionara za 20. jul i nećemo se složiti sa potpisivanjem takvog ugovora", rekao je Ćorović .
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, račun preduzeća je blokiran, a zaposleni strahuju da će većina ostati na ulici i da će proizvodnja biti obustavljena.

“Radnici traže deblokadu poslovnog računa AD "BIP" Beograd i reprogram obaveza sa Poreskom upravom i drugim poveriocima, zatim preispitivanje zakonitosti i jednakosti primene kriterijuma i merila Ministarstva privrede po kojima se pivara nije našla na spisku "zaštićenih" preduzeća kojima je produžen rok zaštite od poverilaca”, rekao je on.
Foto: Tanjug
Radnici traže i da se obavi nova procena kapitala i da se raspiše javni oglas o prodaji kapirala BIP-a.

Kako je kazao Ćorović, akcionari, zaposleni i predstavnicii sindikata smatraju da bi trebalo da se obustavi, kako tvrde, štetan ugovor sa "M 6 EDEN SRB" DOO Beograd, kao i da Nadzorni odbor da ostavku zbog neuspešnog i netrasparentnog rada u prethodnom periodu, kao i zbog postojanja sukoba interesa.
Foto: Tanjug
Akcionari strahuju i da bi 5.000 njih moglo da ostane bez akcija.

Ćorović je kazao da radnici BIP-a očekuju odgovor ministra privrede ili premijera u roku od pet dana i da će, ukoliko im zahtevi ne budu ispunjeni, nastaviti protest.
Foto: Tanjug
Predstavnici radnika i akcionara okupili su se najpre ispred glavnog ulaza u BIP-a, a zatim su organizovali protestnu setnju do Vlade Srbije i Ministarstva privrede, gde su predali svoje zahteve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: