Firme moraju da prijave građevince

Građevinske firme dužne su da prijave sve svoje zaposlene, brinu o njihovom zdravlju i bezbednosti na radu, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

16:58

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ministarstvo građevinarstva saopštilo je danas da je 540 firmi obuhvaćeno formiranjem belih i crnih listi građevinskih i putarskih preduzeća, čime se skreće pažnja poslodavcima na obavezu prijavljivanja radnika i poštovanja svih zakonskih obaveza, jer u suprotnom neće moći da posluju sa državom, niti da dobijaju nove poslove.

Kako je navedeno, po prvi put su uvedeni jasni standardi u ovoj grani privrede, a težište postavljenih kriterijuma stavljeno je na veću zaštitu prava zaposlenih, dok se liste redovno ažuriraju.

Da bi se našle na beloj listi, građevinske firme dužne su da prijave sve svoje zaposlene, brinu o njihovom zdravlju i bezbednosti na radu i poštuju sve druge zakonske obaveze prema radnicima, kao i da uredno plaćaju porez državi, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: