Kompanije koje su zaslužile Oskar

Preduzeće "Prvi partizan" iz Užica je u oblasti realnog sektora, a Apoteka Beograd u okviru javnog sektora apsolutni pobednik "Oskara kvaliteta 2014." godine.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 21.11.2014.

12:05

Default images

Oskar kvaliteta je nagrada za poslovnu izvrsnost koju su uručili Privredna komora Srbije i Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnosti (FQCE), pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede.

Pored "Prvog partizana", u okviru realnog sektora su nagradjeni i Energoprojekt -Hidroinženjering za partnerstvo i resurse, procese, proizvode i usluge, kao i Er Srbija za procese proizvode i usluge.

U kategoriji javnog sektora apsolutni pobednik je Apoteka Beograd. Apoteka Sombor nagradjena je za liderstvo, rezultate kod ljudskih resursa i poslovni rezultate, a Institut za transfuziju krvi za procese, proizvode i usluge, rezultati kod društvene zajednice i poslovni rezultate. U istoj kategoriji, nagrada je pripala Putevima Srbije za partnerstvo i resurse i Ekonomsko-trgovinskoj školi iz Bečeja za ljudske resurse. U kategoriji organizacija van teritorije Srbije, apsolutni pobednik je Dom zdravlja u Bjeljini u Republici Srpskoj.

Preduzeće "Becto precisa" iz Goražda -BIH, nagradjeno je za liderstvo, partnerstvo i resurse, rezultati kod društvene zajednice i poslovne rezultate, a "Partner mikrokreditna organizacija" iz Tuzle -BIH za ljudske resurse, procese, proizvode i usluge i rezultate kod korisnika.

Firma UNIS gineks iz Goražda dobila je nagradu za partnerstvo i resurse i poslovne rezultate, a "Mezon" doo iz Danilovgrada u Crnoj Gori za liderstvo.

Povodom 20 godina dodeljivanja nagrade, uručena su i specijalna priznanja "Najbolji medju najboljima", u kategoriji malih i srednjih organizacija i kategoriji velikih organizacija, za najbolje rezultate postignute na konkursu u proteklih 19 godina i održivu izvrsnost. Dobitnik u kategoriji MSP je Energoprojekt Entel i kategoriji velikih Karlsberg Srbija.

Kompanija Karlsberg je na takmičenju za Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost 2008. godine osvojila nagradu Apsolutni pobednik u kategoriji velikih organizacija, a za poslednjih 19 godina ostala je kompanija sa najvećim brojem osvojenih bodova na ovom takmičenju.

Direktor sektora za usluge i resurse PKS Ješa Erčić je rekao da je za 20 godina, za "Oskara" konkurisalo 250 kompanija, od kojih je 97 nagradjeno, a 38 je i dobilo "Oskar kvaliteta" i zahvalio im se što promovišu kvaliet srpske privredeu svetu.

Predsednik Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost Miloš Jelić je podsetio da se Svetski dan kvaliteta obeleževa, na predlog UN od 1990. godine, a prva evropska nagrada za kvalitet dodeljena je u Španiji 1992. Časopis "Kvalitet" je od 1994. godine, uveo dedeljivanje nagrade "Oskar kvaliteta" u Jugoslaviji.

Pomoćnik ministra privrede Jelena Popović je istakla da ovo nadmetanje doprinosi povećanju konkurentnosti naših proizvoda na evropskim i svetskom tržištu. Ona je dodala da je u septembru završen skrining poglavlja o slobodi kretanja robe, u pregovorima sa EU, naponeuvvši da je Srbija donela institucionalne i zakonske okvire, kao i da je uvela sve evropske standarde koji su potrebni za priključenje EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: