Srbija

Ponedeljak, 20.10.2014.

11:27

Radnicima nema plate, pare u banci?

Agencija za privatizaciju povremeno rasprodaje imovinu trgovinskog preduzeća u stečaju „Gornja Resava“, ali 50 radnika još čeka zalinute plate.

Izvor: Novosti

Default images

Preduzeće je privatizovano 2009. godine, a godinu kasnije ugovor je raskinut na štetu kupca. Radnici, međutim, i danas su bez posla i sredstava za život.

Ne pomaže im ni to što - posle tužbi - imaju izvršne presude za zakinute plate u periodu od 2006. do 2008. godine.

"Ono što od imovine nekada moćne „Gornje Resave“, sa tridesetak objekata nije rasprodao kupac koji radnicima za godinu dana nije dao ni dinar, sada krčmi Agencija za privatizaciju, koja nam je pre četiri godine uvela i danas aktuelni stečaj", očajni su bivši radnici.

Kažu, posle najnovije prodaje robne kuće u centru grada i jednog placa u Zlatovu, za 280 miliona dinara, očekivali su svoj novac, ali od toga - po svemu sudeći - nema ništa...

"Stečajni upravnik se, izgleda, na grub način šali sa nama kada tvrdi da se pare od prodate imovine nalaze na oročenoj štednji. Navodno, najpre na tri, pa ponovo na tri, a sada na jedan mesec", tvrde nezadovoljni ljudi i otvoreno sumnjaju da se od tih sredstava namiruju stečajni upravnici čija nadoknada nije mala.

Zbog svega toga, nekadašnji radnici „Gornje Resave“ pojedinačno podnose ili pripremaju tužbe protiv Agencije za privatizaciju, kojoj je preostalo da proda još samo njihovu upravnu zgradu, centralni magacin sa tri objekta, trgovinu u Panjevcu, te prodavnicu nameštaja i stovarište građevinskog materijala u Velikom Popoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: