Kuvajćani hoće Bečejsku banju?

Posle potencijalnih investitora iz Austrije, Mađarske i Rusije, interesovanje za ulaganje u bečejsku banju pokazali su Kuvajćani.

Srbija

Izvor: Dnevnik

Utorak, 02.09.2014.

11:57

Default images

Predstavnici kuvajtske kompanije „Combined Group Contracting Co", predvođeni savetnikom predsednika kompanije Naserom Mohamedom Zatamom, posetili su Bečej ovih dana po drugi put.

"Sredinom aprila smo imali prvi kontakt, kada smo ih upoznali s projektom banjskog kompleksa, prezentovali im studiju izvodljivosti i obišli geotermalnu bušotinu i lokaciju na kojoj je planirana izgradnja banje kraj Tise. Kako je bord direktora pomenute kompanije dao zeleno svetlo za dalje razgovore na ovu temu, savetnik Zatam je sa saradnicima došao po plansku i drugu neophodnu dokumentaciju, radi razmatranja na oktobarskom sastanku borda direktora", kaže predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Moguće partnere u Gradskoj kući, predstavnici lokalne vlasti upoznali su ih sa kompletnom planskom dokumentacijom.

kako Dnevnik nezvanično saznaje, Kuvajćani su osim za osam hektara predviđenih Planom detaljne regulacije za izgradnju banjskog kompleksa uz Tisu, zainteresovani i za sedam hektara veštačkog ostrva na ušću Velikog bačkog kanala u Tisu između stare i nove prevodnice.

Samim tim, to znači da su spremni da ulože znatno veći iznos od predviđenih oko 30 miliona evra za izgradnju planiranog banjskog kompleksa. Iako bi to dodatno usporilo realizaciju investicije, jer taj prostor pripada JVP „Vode Vojvodine“ i nije obuhvaćen Planom detaljne regulacije, sve bi, nema sumnje, dobilo na atraktivnosti.

Bečejci su se izborili za status banjskog grada, ali nikako da pronađu investirora kapitalnog projekta banjskog kompleksa kraj Tise. U svemu je pozitivno to što ne gube nadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: