Čačak dobija ritejl park

Preduzeće Gradac će u Čačku graditi prodajni centar na otvorenom sa dosta pratećih sadržaja (ritejl park).

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.02.2014.

20:08

Default images

U Javnom preduzeću (JP) "Gradac" potpisan je sporazum o naknadi sa slovenačkim investitorom "Toming inženjeringom" koji će na sopstvenoj lokaciji u Čačku graditi prodajni centar na otvorenom prostoru sa dosta pratećih sadržaja (ritejl park) površine 7000 kvadratnih gde će polovinu prostora zauzimati supermarket, a ostala površina namenjena je evropskim brendovima.

"Ovo je ugovor kojim definišemo oslobođenje naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta za investitore koji će nakon završetka objekta zaposliti više od 50 sugrađana", rekao je direktor JP "Gradac" Nebojša Jovanović.

Projekt menadžer "Toming inženjeringa" Nenad Šikman rekao je da je ta firma 2007. godine kupila zemljište u Čačku, ali da zbog svih dešavanja na tržištima i investicionim poljima tek sada završava planirani projekat. On je precizirao da je reč o projektu tipa ritejl parka površine 7000 kvadratnih metara, sa oko 240 parking mesta koji će imati više od 10 lokala.

"Ovo je dobar znak da je grad Čačak otvoren za investitore koji će ulagati i graditi na teritoriji našeg grada", ocenio je direktor JP "Gradac" .

Investitor će uplatiti obligacione garancije (menice) u iznosu od 120 000 evra u dinarskoj protivvrednosti u roku od 60 dana od dana zaključenja ugovora, a garancija za zapošljavanje je hipoteka na nepokretnosti koja je mnogostruko veća sa rokom trajanja od 36 meseci.

"Ta hipoteka će biti uspostavljena kao garancija da će biti zaposleno 50 radnika koji će osim zarade biti uredno isplaćivani svi doprinosi, a Nacionalna služba zapošljavanja (NSZ) će biti posrednik prilikom zapošljavanja", kazao je Jovanović.

Projekt menadžer slovenačke firme, Šikman rekao je da je pomoć JP "Gradac" izuzetno važna jer u vreme kada ima malo komercijalnih projekata naročito u gradovima sa smanjenom kupovnom moći, olakšana je realizacija investicije time što su donete neophodne odluke.

Radovi na projektu započinju odmah nakon prikupljanja svih dozvola a Šikman očekuje da će to biti krajem marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: