Italijani hoće da grade obilaznicu

Ministarstvo saobraćaja Srbije saopštilo je da je italijanska kompanija Mondelo zainteresovana za gradnju beogradske obilaznice, na Koridoru 10.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

16:27

Default images

Kako se navodi u saopštenju, kompanija sa Sicilije dobila je rojektnu dokumentaciju na osnovu koje bi trebalo da odluči da li će konkurisati za dobijanje posla na završetku beogradske obilaznice, jedine deonice na Koridoru 10 koja nije finansijski pokrivena.

Vrednost posla je 300 miliona evra, a Italijani bi mogli da finasiraju polovinu koliko je potrebno da se kompletna saobraćajnica opremi sa najsavremenijom saobraćajnom opremom, navodi se u saopšatenju.

Predstavnici italijanske građevinske kompanije i ministar saobraćaja Srbije Milutin Mirkonjić dogovorili su današnjem sastanku eventualne modelea finansiranja te saobraćajnice čije će završetak u potpunosti rasteretiti saobraćaj u Beogradu.

Pogodnost za uključenje italijanske kompanije u posao predstavlja i to što Srbija i Italija imaju izvanredne privredne odnose i , te da međudržavni sporazum koji nudi različite mogućnosti obezbeđivanja novca, od dogovora između Vlada do povlačenja komercijalnih kredita.

Polovina novca od 300 miliona evra za završetak radova na beogradskoj obilaznici biće uložena na obezbeđivanje najmodernije opreme.

Dogovoreno je da se tehnička procedura završi za dve nedelje, kada će predstavnici pomenute kompanije ponovo posetiti resorno ministarstvo i eventualno u ceo projekat uključiti i još neke firme sa Sicilije koji imaju dobre reference.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: