Montažne kuće praviće se u Boru

Bijeljinska firma Steco uskoro će, u delu prostora Fabrike bakarne žice u Boru, početi proizvodnju montažnih kuća, površine oko 60 metara kvadratnih.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

09:18

Default images

Ugovor o zakupu prostora nedavno su potpisali generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski i vlasnik firme Steco iz Bijeljine Milenko Stevanović.

Na proizvodnji montažnih kuća u pogonu u Boru zaposliće se oko 70 radnika, a biće otvoren i pogon za preradu drveta u Debelom Lugu kod Majdanpeka u kome će se zaposliti još 50-tak radnika. "Pred kraj smo dogovaranja i potpisivanja ugovora sa jednim delom vojne industrije, koja se bavi proizvodnjom ovih kuća. Oni će pod istovetnim uslovima nastupati na istočnom tržištu, odnosno Rusiji, delom afričkom tržištu i severnom delu Velike Britanije, i može se reći da vrednost neće prelaziti 250 evra po metru kvadratnom", rekao je Spaskovski.

Menadžment RTB-a Bor odlučio je da u naredne četri godine u naselju "Bor 2“ izgradi 200 montažnih kuća od lakog materijala, po 50 svake godine. Sredstva će biti obezbeđena delom iz RTB-a, iz Fonda EU namenjenog za unapređivanje uslova života stanovništva u Srbiji i delom iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Basen Bor će urediti građevinsko zemljište sa svom pratećom infrastrukturom, a Steco će do kraja godine montirati prvih 50 kuća.

Projekti se rade u dve varijante, ali najverovatnije će to biti kuće u nizu za raseljavanje stanovništva koje živi na samoj ivici starog borskog kopa i sa prostora, takozvanog, Carevog sela u naselju Brezonik.

Deo kuća će biti namenjen i za poboljšanje uslova života porodica sa više od dva člana, smeštenih u Samačkom hotelu i deo za mlade bračne parove i stručnjake RTB Bor, kaže Spaskovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: