Šta sve može u Srbiji sa sto dinara

Za jedan dinar odavno ne može da se kupi ništa, čak i kada se dodaju dve nule, malo toga za taj novac može da stane u torbu srpskog potrošača.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2011.

18:23

Default images

Istraživali smo da li je 100 dinara dovoljno da se napravi obrok za jednu osobu i šta još može da se kupi za toliki džeparac.

Za 100 dinara uspeli smo da napravi zidarski doručak - kupili smo četvrt hleba, 150 grama parizera, jogurt u čaši i majonez, ostalo nam je čak i tri dinara kusura. Ručak za isti taj novac, međutim - teško je osmisliti, čak i bez mesa.

Umesto odlaska u kafić, u kome samo kafa košta najmanje 100 dinara, na trafici smo za taj novac kupili komplet za poslepodnevni odmor, koji uključuje novine, čokoladicu i instant kafu "3 u 1".

Zbog krize neki vlasnici prodavnica odlučili su se da robu prodaju ne u originalnom pakovanju, već za onoliko novca koliko građani mogu da izdvoje, pa se tako prašak za pranje veša i kafa kupuju na grame.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: