Totićeva smenjena zbog otpremnine

Vlada Srbije smenila je pomoćnicu direktora Direkcije za imovinu Slavicu Totić koja je na to mesto došla nakon što je u PIO fondu uzela 20.000 evra otpremnine.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

14:06

Default images

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić ranije je najavio da će od premijera Srbije Mirka Cvetkvića tražiti da reši slučaj ove službenice.

"Mislim da se radi o apsolutnom bezobrazluku, ne radi se o pravnim stvarima, nego moralnim. Očekujem da premijer hitno reaguje s obzirom da se radi o državnom službeniku i to ne bilo kom", kazao je Dinkić.

Povodom slučaja nekadašnje zamenice direktora Republičkog fonda za PIO Slavice Totić koja je posle dobrovoljnog odlaska iz te institucije uzela otpremninu i zaposlila se u republičkoj Direkciji za imovinu Dinkić je kazao da od nje treba zahtevati da vrati novac, a ukoliko odbije dati joj otkaz i ne dozvoliti da se zaposli u administraciji "bez obzira što na to ima neka zakonska prava".

"Kad sam pročitao u novinama zaista sam bio šokiran. Tu ne sme biti nikakvih izgovora oko zakona, jasno je da Vlada može da razreši bilo koga sa bilo kog mesta", kazao je Dinkić. Odgovarajuci na pitanje zašto zakonski nije sprečena mogućnost zapošljavanja posle uzimanja otpremenine, on je rekao da su se tome suprotstavili pravnici.

"Mi smo predlagali takvo rešenje kada se razgovaralo, onda su nam pravnici rekli da je to protiv Ustava, da ne možete ljudima sprečavati pravo na rad i takve stvari. Ja se, zaista, često sa pravnicima ne razumem", kazao je on uz ocenu da "naši zakoni nisu savršeni".

Dinkić je naglasio da se radi o političkom postavljenju i da ga ne interesuje pravna dimenzija.

"(Slučaj) ima moralnu dimenziju i siguran sam da ako niko drugi, onda premijer treba da preseče i da se taj slučaj reši jer je to bruka za vladu", kazao je Dinkić.

Ministar za rad Rasim Ljajić potvrdio je medijima da su u to ministarstvo stigle dve prijave da su dvoje zaposlenih iz Fonda PIO, pošto su uzeli otpremnine, prešli u druge državne ustanove i da su prijave prosledjene inspekciji da ispita slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: