Srbija

Ponedeljak, 17.05.2010.

19:06

Tadić: Sudbina vezana za koridore

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će Srbija morati da kapitalne projekte putne i železničke infrastrukture završi iz sopstvenih izvora.

Izvor: Tanjug

Default images

On kaže da će do toga doći ukoliko naša zemlja ne bude u stanju da iz inostranih izvora dobije povoljne kredite sa kamatom do tri odsto.

Tadić je istakao da Srbija može da izdrži kredite sa kamatom do tri odsto, i da će ukoliko uz pomoć zemalja strateških partnera ne bude mogla da pribavi takve kredite pribeći rešenju poput prodaje Telekoma.

"Ja vezujem svoju političku sudbinu za završetak transportnih koridora. Odakle novac? To je razlog zašto razmišljamo o prodaji Telekoma", objasnio je Tadić.

"Ukoliko ne dovršimo puteve mi ćemo biti krivi. Ako ne budemo završili ono što sada radimo bićemo kažnjeni na izborima od strane građana", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je istakao da, ukoliko se pribegne takvom rešenju, telekomunikacije u Srbiji neće biti ugrožene, niti će biti ugroženi građani budući da u toj oblasti postoji razvijena konkurencija što garantuje dobru ponudu i cene usluga.

Tadić je istakao da je Savet za infrastrukturu odlučio da se autoput, osim na Koridoru 10, gradi i na drugim lokacijama, kako bi 70 odsto građana Srbije bili povezani najmodernijom putnom mrežom.

"Negde će to biti pun profil autoputa a negde takozvani motorvej, odnosno autoput bez zaustavne trake koji će se u budućnosti graditi. Time ćemo stvoriti šanse da se obezbede investicije u ovom kraju i rast životnog standarda", kazao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: