Tri velike investicije u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najavio je da će do kraja godine u tom gradu biti realizovane tri velike investicije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2008.

08:32

Default images

"Narednih dana ćemo imati prvu veliku stranu investiciju, pošto će izraelska kompanija Big početi izgradnju trgovinskog centra vrednog 70 miliona evra, u kojem će posao naći hiljadu ljudi", kazao je Pavličić.

On je najavio da će do kraja godine biti realizovane još dve velike strane investicije, ali nije želeo da iznosi više detalja dok se ne postigne konačan dogovor. Ono što se već zna jeste namera proizvođača piva Hajnekena da u Novom Sadu izgradi regionalni distributivni centar, a izvestan je i dolazak austrijske Supernove i nekoliko poznatih slovenačkih i italijanskih kompanija, kazao je Pavličić.

Prema njegovim rečima, najveći problem za privlačenje investicija je nedostatak saobraćajnica i infrastrukture jer kapital i roba, kako je istakao, žele brzo da dodju i brzo da odu.

Pavličić je dodao da bi zbog toga u gradu u naredne četiri godine trebalo da budu izgrađena čak tri mosta, obilaznica, Subotički bulevar, kao i tunel kroz Frušku goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: