Frikom: U Novu Slogu 10 mil. evra

Novi vlasnik Nove sloge iz Trstenika, kompanija Frikom, u naredne dve godine će u poslovanje tog preduzeća investirati 10 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 27.09.2008.

15:14

Default images

Generalni direktor Nove sloge Goran Petković rekao je da je Frikom pravi partner za to preduzeće i ponovio da ukupne investicije za pet godina iznose 11 miliona evra. Kako je dodao, ulagaće se i u uvođenje nove opreme u fabriku vode Mivela, koja je takođe u vlasništvu Nove Sloge, i Hladnjaču.

Petković je kazao da je takođe hrvatski Agrokor, koji je vlasnik Frikoma, vlasnik i vode Jamnica te da očekuje da će Mivela, koristeći njihova iskustva i kanale distribucije, od desete postati četvrta ili peta voda u Srbiji.

Nova sloga je ekskluzivni korisnik prava na eksploataciju vode na polju Mivela kod Veluća, osam kilometara od Trstenika.

Petković je rekao i da se socijalni program Frikoma temelji na upošljavanju svih radnika, te da će iz preduzeća otići samo oni koji to budu želeli.

Nova sloga trenutno ima 140 radnika u šest pogona.

Industrija smrznute hrane Frikom nedavno je postala vlasnik preduzeća Nova sloga, u okviru koje posluje i fabrika vode Mivela za četiri miliona evra.

Nova sloga se bavi i skladištenjem i preradom poljoprivrednih proizvoda. Ima i vinski podrum sa destilerijom i punionicom pića kapaciteta 7.000 tona, sušaru i fabriku začina, čajeva i zrnastih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: